ОСТАННІ НОВИНИ

Лісгоспи Львівщини планують реалізувати 14,5 тисяч новорічних ялинок

Дарина Смеречанська

|

Лісогосподарські підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства цьогоріч заготовлять 10,5 тисяч новорічних ялинок. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівського ОУЛМГ.

 

Водночас зазначається, якщо через високий попит такої кількості виявиться замало, то підприємства зможуть заготувати ялинки додатково, оскільки на ялинкову кампанію 2018-2019рр. їм дозволено реалізувати 14,6 тис. штук ялинок (згідно з розпорядженням голови ЛОДА від 06.06.2018р. №552/0/5-18).

«Не заготовляти відразу весь дозволений ліміт лісгоспи вирішили базуючись на досвіді попереднього року – минулоріч держлісгоспи продали трохи більше 6 тисяч штук новорічних ялинок. І щоб не готувати надмір ялинок, вирішили заготовити менше, а решту – поступово за потребою», – мовиться у повідомленні.

Для реалізації новорічних ялинок лісівники облаштують торгівельні майданчики в районах області, також проводитимуть реалізацію з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення, а також у Львові у спеціально визначених міською радою місцях торгівлі новорічними ялинками. Ціни на ялинки у держлісгоспах коливатимуться від 100 до 200 грн, залежно від висоти дерева.

Лісівники, поліція та екологічна інспекція закликають усіх дотримуватися законодавства і не займатися незаконною рубкою чи реалізацією новорічних ялинок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *