ОСТАННІ НОВИНИ

У суді вимагають ліквідувати п’ять незаконних АЗС Львова

Андрій Котенський

|

Юридичний департамент ЛМР звернувся в суд щодо розірвання договорів оренди з 5 юридичними особами, які обладнали незаконні АЗС. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

За даними відомства, юридичний департамент ЛМР звернувся в суд щодо розірвання договору оренди земельних ділянок з 5 юридичними особами, які встановили на орендованих ділянках незаконні автозаправні станції.

Як відомо, у серпні цього року на одному із засідань виконавчого комітету ЛМР було розглянуто питання незаконного функціонування автозаправних станцій, які виявили керівники районних адміністрацій Львова, під час обстеження своїх територій.

«Станом на сьогодні ми маємо 5 юридичних осіб, які мають угоди на оренду земельних ділянок з Львівською міською радою. В угодах вказано відповідне цільове призначення ділянок, і за жодним з них не передбачено розміщення там заправок. Тому ми звернулися з позовом до Господарського суду Львівської області і Сихівського районного суду м. Львова про розірвання договорів оренди земельних ділянок у зв’язку з нецільовим використанням. Зокрема це вул. Хуторівка, вул. Зелена, 407, вул. Шевченка, 313, вул. Городоцька 359, і вул. Садова, 2а. По 4 вже відкрито провадження, а по 1 чекаємо. Маємо також гарантії від 2 учасників цього процесу, що вони добровільно демонтують заправки. Мова йде про вул. Садову, 2а та вул. Зелена, 407″, — розповіла Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

Також нещодавно департамент економічного розвитку ЛМР отримав відповідь від Головного управління ДФС у Львівській області на звернення щодо незаконної торгівлі нафтопродуктами.

У листі від Головного управління ДФС у Львівській області йдеться, що в межах повноважень фіскальною службою досліджується питання обігу неконтрольованої готівки від торгівлі на АЗС та відсутність реєстрації платника податків. Ці питання однаково стосуються як підпільних, так і легальних АЗС, а також інших суб’єктів господарювання, де відбувається торгівля за готівку (кіосків, аптек, магазинів, закладів харчування і торгівлі).

«Переважна більшість виявлених нелегальних АЗС підпадають під категорія «контейнерних» і були розміщені на території промислових і сільськогосподарських підприємств, платних стоянок, в гаражних кооперативах та у сільській місцевостях. Це дозволяється правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами, затвердженими Постановою К М України від 20 грудня 1997 р № 1442.

Однак при цьому мають дотримуватися усі вимоги екологічної і пожежної безпеки, безпеки праці, інші технологічні, комунікаційні і архітектурні вимоги для об’єктів підвищеної небезпеки. Що як правило не відбувається.

Відсутність дозволів на розміщення і діяльність АЗС саме від Національної поліції, облавтодору, інспекції архітектурно-будівельного контролю, управління МНС та інших контролюючих структур — вказує на необхідність комплексного підходу до вирішення цього питання із залученням широкого кола компетентних правоохоронних органів, державних структур та органів місцевого самоврядування”, — йдеться у листі.

Також у листі зазначено, що за результатами роботи тимчасових комісій щодо боротьби з несанкціонованими пунктами торгівлі паливно-мастильними матеріалами встановлено, що на даний час пункти несанкціонованої торгівлі пальним на вул. Збиральна, 2, вул. Сяйво, 12, вул. Кульпарківська, 151, вул. Кн. Ольги, 95, вул. Зелена, 252, вул. Водогінна, 2, вул. Рудненська, 8 — Гніздовського демонтовано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *