ОСТАННІ НОВИНИ

До аеропорту «Бориспіль» за 35 хвилин: зі столичного вокзалу запустили швидкісний експрес

Олена Карп'юк

|

Відтепер із головного вокзалу Києва до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» курсує швидкісна електричка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

 

Сьогодні, 30 листопада, офіційно запустили швидкісну лінію залізничного сполучення Kyiv Boryspil Express, яка проходить від вокзалу «Київ-Пасажирський» до терміналу D Міжнародного аеропорту «Бориспіль» – найбільшого аеропорту країни.

«Ми реалізували залізничну гілку з «Борисполем» за рекордні 9 місяців. Це черговий інфраструктурний проект, що дає нову якість послуг для громадян. Ми будуємо дороги, розвиваємо залізничне сполучення. Відповідально ставимося до розбудови інфраструктури», – розповів Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Експресом із вокзалу Києва до аеропорту «Бориспіль» можна дістатися за 35 хвилин. У години пік потяги курсуватимуть кожні 30 хвилин. Вартість квитка становить 80 гривень.

Як повідомили у прес-службі Укрзалізниці, на запровадження швидкісного експресу витратили 480 мільйонів гривень, тоді як раніше його оцінювали в 11 мільярдів гривень. Довжина маршруту від головного вокзалу Києва до аеропорту складає 37,5 км. На ньому курсують рейкові автобуси Pesa, в яких також є Wi-Fi.

Продаж квитків на експрес Київ – Бориспіль вже розпочато. Придбати їх можна у залізничних касах або в електронному терміналі на вокзалі.

Фото: Кабмін, адміністрація Президента

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *