ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати пропонують закрити у Львові Генконсульство Росії

Наталя Дуляба

|

Нещодавно львів’яни зареєстрували електронну петицію з вимогою закриття Генерального консульства Російської Федерації, що на вул. Левицького, 95. Депутати міської ради виступили з підтримкою цієї петиції, тож проситимуть міністра закордонних справ України Павла Клімкіна закрити у Львові консульство Росії. Про це сьогодні, 29 листопада, під час сесії Львівської міськради заявив депутат Ігор Телішевський, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначив Ігор Телішевський, консульство Росії є «оплотом руского міра» у Львові. І саме його закриття продемонструє країні-агресору ставлення львів’ян до злочинів, які тривають на території України.

«За прикладом таких європейських країн як Франція, Німеччина, Польща, Італія, Нідерланди, Данія, які примусово відсилають російських дипломатів, наша держава також повинна відповісти на системну гібридну війну, яку Російська Федерація проводить проти нас. Останні військові провокації в Азовському морі змушують нас докладати всіх зусиль задля відповідід агресору на морське піратство та захоплення у полон українських кораблів та моряків… Тому ми, депутати Львівської міської ради, вимагаємо негайного закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові», – наголосив Ігор Телішевський.

На його думку, такі дії призведуть до поліпшення політичної ситуації в регіоні та зменшать соціальну напругу та провокації, які чинять агенти розвідки та ФСБ.

Звернення до Павла Клімкіна щодо закриття Російського консульства у Львові депутати ще не прийняли, перед цим міський голова Андрій Садовий доручив «опрацювати це питання, щоб все було в межах чинного законодавства».

Зазначимо, електронну петицію до Львівської міської ради щодо закриття Генконсульства створили 26 листопада. Наразі під нею підписались 67 людей. Для того, щоб її розглянула мерія, потрібно зібрати 500 голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *