ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ закликав єпископів відмовитись від встановлення живих ялинок у храмах

Олена Карп'юк

|

Блаженніший Святослав звернувся до єпископів УГКЦ з проханням відмовитися від встановлення в домівках зрубаних живих ялинок на новорічні і різдвяні свята, адже їх часто зрубують у браконьєрський спосіб. Про це Львівському порталу повідомили в екологічному бюро УГКЦ.

 

«Уже третій рік поспіль в Україні проводиться безтермінова акція “Посади дерево миру”, яку започаткувало Бюро УГКЦ із питань екології за підтримки Мінприроди. Її мета – привернути увагу громадськості до екологічних проблем, спричинених війною на сході України, єднання в молитві за мир та об’єднання зусиль для збереження і примноження природної спадщини Творця. Крім того, ця ініціатива, яку на регіональному рівні координують єпархіальні та екзархальні референти Бюро УГКЦ з питань екології, є важливим інструментом нової євангелізації», – йдеться у заяві Глави УГКЦ до владик у їхніх осідках.

За статистикою Мінприроди під час п’яти хвиль згаданої акції було висаджено сотні тисяч плодовитих і декоративних дерев. Втім щороку напередодні Нового року та Різдва зрубують щонайменше мільйон хвойних дерев.

«Більше половини з них зрізані у браконьєрський спосіб. Значну частину з цих дерев, на жаль, можна побачити в різдвяний час у наших храмах», – наголосив у своєму зверненні глава УГКЦ.

Альтернативою цьому, на думку Блаженнішого Святослава, є висадження біля церков і шкіл нові хвойні дерева.

«Бюро УГКЦ з питань екології просить благословити і підтримати на загальноцерковному, єпархіальному, деканальному та парафіяльному рівнях його ініціативу щодо висадження біля наших храмів хвойних дерев – символу миру з Богом Творцем і всім Його створінням. Мінприроди готове підтримати здійснення цієї ініціативи в межах подальшого розвитку Всеукраїнської безтермінової екологічної акції “Посади дерево миру”, надаючи саджанці відповідних хвойних дерев, які Бюро УГКЦ з питань екології буде пропонувати душпастирям для висадки біля храмів через Міжєпархіальну екологічну мережу УГКЦ (єпархіальних та екзархальних екореферентів)», – вказано у заклику-посланні.

У документі також наголошується, що така акція плекає нову християнську та суспільну культуру екологічної відповідальності щодо збереження і примноження природної спадщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *