ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина – одна із лідерів за обсягом введеного в експлуатацію житла

Олена Карп'юк

|

Станом на вересень в Україні прийняли в експлуатацію 5,2 млн кв м житла, а це – 61 180 нових квартир. І Львівщина посідає друге місце в країні за обсягом введеного в експлуатацію житла. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

 

«За дев’ять місяців 2018 року введено в експлуатацію вже понад 5,2 млн кв м житла. Це – 61 180 тис. нових квартир. За цей період в експлуатацію ввели на 15% менше житлової площі в новобудовах, ніж за аналогічний період попереднього року. Ринок стає більш рівномірним та стабільно розвивається після неабиякого буму житлового будівництва в минулому році. Крім того, все більше зростає попит на однокімнатні та інші малогабаритні квартири, що теж своєю чергою впливає на введені в експлуатацію об’єми», – прозповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Згідно із статистичними даними, у січні-вересні у містах України прийняли в експлуатацію 3,3 млн кв м житла (63,3%), у сільській місцевості – 1,9 млн кв м (36,7%). У багатоквартирних житлових будинках було введено в експлуатацію 49,7% від всього житла.

А лідерами за обсягами введеного в експлуатацію житла стали Київська область (976,1 тис. кв. м), Львівська область (595,3 тис. кв. м) та м. Київ (616,2 тис. кв. м). Лідер за темпами – Херсонська область (200,6%).

Нагадаємо, нещодавно у Львівській області нарахували 783 об’єкти незавершеного будівництва. Із них ввели в експлутацію лише 78.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *