ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни просять продовжити маршрут трамвая №8

Наталія Дребот

|

Львівську міську раду просять з’єднати трамвай №8 із вул. Стрийською та вул. Науковою, а також збудувати за цим маршрутом дорогу. Відповідну петицію до мерії зареєстрували сьогодні, 26 листопада, в Єдиній системі електронних петицій, передає Львівський портал.

 

Авторка петиції Наталія Собко просить міську раду просить продовжити маршрут трамвая на Сихів: від його теперішньої кінцевої зупинки на вул. Вернадського прокласти колію до вул. Наукової через автовокзал на вул. Стрийській.

«Вперше плани будівництва трамвайної лінії з Сихова до вул. Княгині Ольги публічно озвучив міський голова Львова Андрій Садовий під час запуску трамвая на Сихів у листопаді 2016 року. Наразі проект заморожено. А в ньому є багато переваг, зокрема буде з’єднано два великі спальні райони у межах вул. Наукова – Стрийська – Вернадського – Княгині Ольги», – йдеться у тексті петиції.

Водночас у петиції вказано не лише про прокладення трамвайної колії, а й про будівництво повноцінної дороги з вул. Вернадського до вул. Наукової (через вул. Стрийську).

«Нова дорога, яка існуватиме одночасно з трамвайною лінією, зніме корки з вул. Стрийська – Наукова – Хуторівка… Дорога закільцює два райони: один трамвай буде їхати вул. з Княгині Ольги через центр на Сихів, а інший – з Сихова на Княгині Ольги і в центр. Також ці райони напряму будуть з’єднуватися із залізничним вокзалом. Прошу розглянути дане питання і прискорити втілення проекту», – зазначає авторка.

Під петицією підписалися наразі 7 осіб із 500 необхідних. Збір підписів триватиме протягом наступних 60 днів. Якщо петиція набере потрібні півтисячі голосів, то її розгляне Львівська міська рада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *