ОСТАННІ НОВИНИ

«Голодомор 1932-1933. Пам'ятаємо. Помстимося»: під стінами консульства Росії у Львові провели акцію

Дарина Смеречанська

|

У 85-ту річницю Голодомору біля стін генконсульства Росії у Львові пройшла театралізована акція із метою нагадати, які жахіття пережили люди в той час та хто зробив цю трагедію в історії України. Про це повідомляє «День».

 

На воротах  будівлі активісти почепили великий банер із написом “Голодомор 19-32 – 1933. Пам’ятаємо. Помстимося”. Крім того у руках вони тримали колосся пшениці та плакати із зображенням скелета радянського енквдиста, форма якого у крові, а в руках він тримає колоски пшениці.

В одну мить біля людей з’явився чоловік переодягнутий у форму енкаведиста. Він поводився зверхньо та нахабно відбирав колоски пшениці. Та раптово його повалили українські добровольці та розправилися із ним.

“Коли вся Україна оплакує жертв Голодомору, ми хочемо тут нагадати, що голод був спричинений штучно. Це було винищення українців. В цьому театралізованому дійстві ми хочемо показати, як  забирала радянська влада в людей хліб. Адже навіть тих кілька колосків могли врятувати, але і їх забирали. Російська Федерація як спадкоємниця Радянського Союзу продовжує нищити наш народ, вона залишається нацією дітовбивць. Та ні голод, ні війна, ні інші терори не зломили нашого духу”, – розповіли організатори акції.

На закінчення заходу на стінах посольства заклеїли плакатами із енквдистом, а також запалили димові шашки синьо-жовтих кольорів.

Організували її активісти громадських організацій “Об’єднання добровольців”, “Апостольска чота” та “Цивільна оборона”.

Нагадаємо, 24 листопада в Україні відзначали День пам’яті Голодоморів, а також 85-ті роковини Голодомору 1932-1933 років.

У центрі Львова містяни в пам’ять про мільйони замордованих голодом українців запалили сотні лампадок.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *