ОСТАННІ НОВИНИ

Український фільм про Майдан та війну змагатиметься за «Оскар»

Олена Карп'юк

|

Фільм «Переломний момент: Війна за демократію в Україні» змагатиметься за «Оскар» у категорії «Найкращий документальний фільм». Про це повідомило Держкіно на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

 

«Документальна стрічка про Революцію Гідності та російську окупацію Криму і Донбасу, створена українським режисером Олесем Саніним та американським оскароносним документалістом Марком Харрісом, увійшла до лонг-листа претендентів на премію Американської Кіноакадемії за найкращий документальний фільм», – йдеться у повідомленні.

Фільм охоплює період 2013-2016 років. У ньому зібрані кіносвідчення політичних, кримінальних, військових злочинів та терактів на території України. За час роботи було записано 86 інтерв’ю з учасниками подій на Майдані та сході України, зафільмовано майже 600 годин робочого кіноматеріалу.

Зазначимо, що стрічка вийшла в українському кінопрокаті у лютому 2017 року,  а в березні цього року– в американському прокаті. Фільм демонстрували в кінотеатрах Нью-Йорка, Чикаго, Лос-Анджелеса та інших міст. За підсумками цього прокату фільм отримав 100% позитивний рейтинг за оцінками авторитетних кінокритиків, зібраних на популярному сайті Rotten Tomatoes. Схвальні рецензії на «Переломний момент» написали також і провідні американські видання: New York Times, Los Angeles Times, Variety, Hollywood Reporter.

«Переломний момент» здобув численні нагороди на кінофестивалях у США і Канаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *