ОСТАННІ НОВИНИ

Визначили найкращий механізований взвод Сухопутних військ України

Омелян Шевчук

|

Кращим механізованим взводом Сухопутних військ ЗС України стали представники 30-ї окремої механізованої бригади. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАСВ.

 

Чотири команди з механізованих бригад, які представляли свої оперативні командування, впродовж 5 днів на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки  виборювали звання кращого.

Переможців визначали за підсумками у кількох номінаціях. Зокрема, під час першої учасники конкурсу  змагалися у веденні вогню зі штатного  озброєння БМП, стрілецької зброї, гранатометів та снайперських гвинтівок.

Роботу командира взводу оцінювали у другій номінації. Зокрема, йому після отримання завдання необхідно було віддати бойовий наказ підпорядкованому підрозділу. Згодом, після переміщення, механізований взвод займав оборону та вів бій з силами «OpFor», причому всі учасники навчального бою використовували систему «MILES». Завдяки цьому судді оцінювали втрати обох сторін, за що підрозділ й отримував відповідні бали.

Дії механізованого взводу у наступі оцінювалися під час наступного етапу конкурсу. А спортивні кондиції визначалися у заключній номінації. Військовослужбовцям необхідно було здійснити евакуацію пораненого з поля бою, доставити ящики з боєприпасами, а також подолати смугу перешкод за стандартами Північноатлантичного альянсу.

За результатами змагань перемогу вибороли представники 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького (ОК «Північ»). Другу сходинку п’єдесталу посіли військовослужбовці 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила (ОК «Захід»), а трійку призерів замкнула 59-ї окремої мотопіхотної бригади (ОК «Південь»).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *