ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року випустять ще 7 українських фільмів

Олена Карп'юк

|

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко вважає, що завдяки фінансовій підтримці від держави протягом останніх двох років збільшилась не лише кількість вітчизняних стрічок, а зросла й якість самого українського кінематографу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

 

«Всім нам сьогодні приємно спостерігати за відродженням українського кіно. Завдяки збільшенню державного фінансування кіногалузь отримала певний позитивний поштовх. За останні два неповні роки у прокат вийшло понад 30 повнометражних ігрових картин, і, що дуже важливо, сьогодні ми можемо говорити не лише про кількість продукції, а й про якість фільмів, які стають переможцями найпрестижніших світових кінофестивалів», – наголосив Павло Розенко.

За його словами, що кінця 2018 року на екрани мають вийти ще щонайменше 7 українських кінострічок.

«Прем’єри останніх місяців – «Позивний Бандерас», «Дике поле», «Коли падають дерева», «Донбас», «Скажене весілля», «Шляхетні волоцюги» (і це ще не повний перелік) – підтверджують, що українському глядачеві є що дивитися. Ми переконані, що бокс-офіс 2018 року встановить новий рекорд», – зазначив Павло Розенко.

Зазначимо також, що Міністерство культури та Державне агентство з питань кіно має провести перемовини з мережами кінотеатрів, аби українські фільми частіше показували на широких екранах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *