ОСТАННІ НОВИНИ

Марина Порошенко у Львові урочисто відкрила Міжнародний фестиваль оперного мистецтва

Соломія Григор'єва

|

У Львові урочисто стартував ХVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької. На відкриття приїхала і перша леді країни Марина Порошенко, адже цьогоріч фестиваль проходить за грантової підтримки Українського культурного фонду, який виділив 1,5 млн грн. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Спочатку Марина Порошенко переглянула виставку макетів декорацій та розповіла, чому культурний фонд підтримав цей фестиваль.

«Це один з 298 проектів, які пройшли відбір Українського культурного фонду. Проект цього фестивалю оцінили у 85 балів, це є дуже високий результат, тому він й отримав підтримку», − сказала перша леді.

Урочиста церемонія відкриття пройшла у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької, де власне до кінця тижня й проходитиме фестиваль.

Фестиваль Соломії Крушельницької проходить уже 30 років поспіль і є одним із найдавніших оперних фестивалів в Україні, проте настільки масштабним як цьогоріч він ще ніколи не був: до Львова приїхали понад 650 гостей з усієї України та Європи.

Після урочистого відкриття фестиваль традиційно розпочинається з опери Джаккомо Пуччіні «Мадам Баттерфляй», адже вона тісно пов’язана з патронесою Львівської опери – Соломією Крушельницькою.

Детальна програма фестивалю – за посиланням. Придбати квитки можна тут.

Фестиваль проходить за підтримки Міністерства культури України, Українського культурного фонду та Львівської облдержадміністрації в межах проекту «Український прорив» Василя Вовкуна.

Фото: Львівський портал, Facebook Петра Порошенка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *