ОСТАННІ НОВИНИ

Аеропорт «Львів» приймав літаки в умовах сильного туману

Андрій Котенський

|

Не зважаючи на складні погодні умови викликані сильним туманом у аеропорті «Львів» зуміли приймати літаки за допомогою інструментальної системи посадки 2 категорії (ILS CAT II). Про це повідомила керівник львівського летовища Тетяна Романовська.

За даними систем навігації flightradar24, рейс авіакомпанії Wizz Air із Ґданська зробив на підльоті до Львова аж сім додаткових кіл та таки успішно пішов на посадку. Водночас рейс авіакомпанії Ryanair із Варшави приземлився у аеропорті «Львів» за кілька хвилин по тому.

«Дякую команді Львівського РСП Аероруху та команді аеропорту за гарну злагоджену роботу! За умов поганої видимості, через туман 250/50, що покращувалася до 350/60 ми змогли прийняти сьогодні вранці рейси наших лоукост перевізників Wizz Air з Ґданська та Ryanair з Модліна! Усе завдяки наявній на аеродромі системи посадки ILS II Category», – повідомила Тетяна Романовська.

Зараз погодні умови покращилися. У ці хвилини на підльоті до Львова літаки зі Стамбула, Києва, Лондона і курортних Шарм-ель-Шейху та Хургади.

За даними прес-служби летовища рейс авіакомпанії LOT  Львів – Бидгощ, вилетівши зі Львова пішов на запасний аеродром у Варшаві у зв’язку із несприятливими метеоумовами (туман) у м. Бидгощ.

Рейс LOT 741/ LOT 758 Бидгощ-Львів-Варшава скасовано у зв’язку із сильним туманом у м. Бидгощ.

Як відомо, наприкінці 2017 року у Аеропорті «Львів» сертифікували інструментальну систему посадки 2 категорії (ILS CAT II), яка дозволяє заходити літакам на посадку від 30 метрів вертикальної видимості та 350 метрів горизонтальної. Нова система посадки зробила львівський аеропорт майже всепогодним.

Фото зі сторінки Тетяни Романовської у Фейсбук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *