ОСТАННІ НОВИНИ

На дорогах України з’явиться «автобус-привид»

Юлія Шпак

|

Спільний проект Нацполіції та КМЄС «Керуй» запустив на дорогах України «автобус-привид». «Некерований автобус» подорожуватиме країною у пошуках найкращого водія. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Нацполіції України.

 

Запуск «автобуса-привида» є другим етапом соціального проекту «Керуй», що стартував минулого року. Він був запущений Національною поліцію та Консультативною місією Європейського союзу для того, аби привернути увагу водіїв і пішоходів до безпеки дорожнього руху. Автобус спеціально обладнаний таким чином, аби складалося враження, ніби за кермом нікого немає.

Заступник Голови Нацполіції – керівник патрульної поліції України Олександр Фацевич наголосив, що «автобус-привид» є яскравим та нестандартним проектом. Саме за його допомогою такого поліція хоче звернутися до всіх учасників дорожнього руху з проханням бути відповідальними та дотримуватися Правил дорожнього руху.

«На жаль, з початку року на дорогах нашої країни сталося більше 122 тисяч дорожньо-транспортних пригод. Майже 20 тисяч – з постраждалими. І хоча у порівнянні з минулим роком кількість ДТП зменшилася на 10 %, ця проблема залишається пріоритетною для поліції превенції. Адже ми говоримо про життя та здоров’я людей», – сказав Олександр Фацевич.

Він додав, що всього від початку року поліція виявила більше 800 тисяч фактів перевищення встановлених обмежень швидкості руху. Крім того, поліція виявила 94,5 тисячі фактів керування транспортом у стані сп’яніння.

«Цей автобус подорожуватиме містами країни для того, щоб показати, що іноді водії бувають безвідповідальними. Якщо людина сіла за кермо або просто йде вздовж дороги, вона має думати про наслідки її дій. Ми вважаємо, що покарання, як то штрафи, мають бути останнім важелем впливу на водія», – наголосив заступник Голови Нацполіції.

Заступник Голови КМЄС Фредрік Весслау зазначив, що «автобус-привид» вирушає дорогами України та шукатиме кращих водіїв.

«Зміни починаються з того, щоб кожен з нас почав приймати правильні рішення. Саме з такою ідеєю, мандруючи Україною, «автобус-привид» шукатиме тих, хто надихає нас бути кращими водіями. Автобус зупинятиметься в різних містах України, щоб зустрітись з «героями доріг» – простими українцями, які, завдяки відповідальному водінню, є справжнім прикладом для наслідування для кожного з нас», – сказав Фредрік Весслау.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *