ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові для бійців АТО, педагогів та медиків створять житлово-будівельні кооперативи

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада затвердила програму створення житлово-будівельних кооперативів для учасників АТО, працівників освіти та медицини. «За» відповідну ухвалу сьогодні, 8 листопада, під час сесії проголосували 40 депутатів. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури міської ради Ірина Маруняк, загалом на квартирній черзі сьогодні перебувають майже 17 тисяч сімей. Серед них – 63 сім’ї учасників АТО та 644 педагогів.

Програма створення ЖБК має вирішити проблеми пільговиків та забезпечити житлом бійців АТО, освітян і медиків. Кошти на її фінансування виділятимуть із бюджету Львова, натомість будувати та управляти будинками будуть самі члени ЖБК за власні кошти.

Також міська рада Львова повинна виділити земельні ділянки під ЖБК за рахунок коштів із міського бюджету для учасників авто та працівників освіти й медицини.

Додамо, що житлово-будівельний кооператив — це юридична особа, яку утворюють фізичні та юридичні особи, що добровільно об’єдналися на основі майнових пайових внесків для участі в будівництві чи реконструкції житлового будинку та його експлуатації. ЖБК не є комерційною організацією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *