ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії презентували великі проекти громадського бюджету Львова

Соломія Григор'єва

|

У сесійній залі ЛМР презентували близько 30 великих проектів громадського бюджету Львова 2018−2019 років. За кожен з них до 15 листопада може проголосувати майже кожен львів’янин, передає Львівський портал.

 

За словами начальника відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Ореста Файфурки такі презентації дають змогу більше дізнатися про кожен з проектів, познайомить з авторами проектів.

Загалом було подано 159 проектів, з яких до голосування було допущено 137. Всі проекти проходили двоступеневу модерацію: перша – технічна (ми перевіряли, чи достатньо зібрано підписів, чи добре розрахований кошторис, тощо) і друга – оцінка профільного управління. Тому більшість проектів пройшли оцінку та були допущені до голосування.  Додам, що у нас є 35 млн грн на проекти Громадського бюджету, тому значна частина проектів дійсно може перемогти та буде реалізована», – сказав О. Файфурка.

Також від розповів, що люди вже досить активно голосують. Станом на зараз вже проголосувало більше 15, 5 тисяч львів’ян, віддано більше 20 тисяч голосів. Найбільше голосують у Шевченківському районі (понад 30% від усіх голосів було віддано там). 90% голосів було віддано через інтернет.

Голосування за проекти громадського бюджету міста Львова триває з 1 до 15 листопада 2018 року. Проекти-переможці будуть реалізовані в 2019 році за кошти міського бюджету. Голосування за проекти для реалізації коштом Громадського бюджету Львова здійснюється через е-сервіс. Проголосувати можна за 1 великий (загальноміський) та 1 малий (районний) проект.

Нагадаємо, якщо мешканець офіційно зареєстрований у м. Львові, м. Винники, смт. Рудно, смт. Брюховичі, то проголосувати може за допомогою Bank ID на сайтах: https://lviv.pb.org.ua/ або https://gb.city-adm.lviv.ua/.

До слова, цього року проголосувати за проекти Громадського бюджету Львова можна також у терміналах «Приватбанку», через мобільний додаток «Приват24», або ж у Центрі надання адміністративних послуг Львова (пл. Ринок, 1; вхід з бічної сторони Ратуші; контактний телефон: (032) 297−57−95; а також у територіальних підрозділах ЦНАП Львова).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *