ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали на хабарі голову райдержадміністрації

Андрій Котенський

|

На Львівщині поліція затримала на хабарі у тисячу доларів США голову РДА. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної поліції України.

 

За даними відомства, неправомірну вигоду посадовець вимагав за підписання договору оренди земельної ділянки, терміном на 20 років, для реконструкції та експлуатації цеху з виготовлення біопалива.

Посадовця затримано на гарячому.

«Посадовець організував злочинну схему із систематичного вимагання і одержання неправомірних вигод від фізичних та юридичних осіб за вирішення земельних питань», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що «голова РДА вимагав від підприємця тисячу доларів США хабара. За вказану суму посадовець обіцяв посприяти у прийнятті на сесії райради рішення про затвердження технічної документації з нормативної оцінки земельної ділянки на підзвітній йому території, а також подальшого підписання договору оренди вказаної земельної ділянки терміном на 20 років для реконструкції та експлуатації цеху з виготовлення біопалива».

Кошти посадовець отримував у два етапи: 200 доларів США за винесення вказаного питання на розгляд сесії райради та 800 доларів США за підписання договору оренди.

Сьогодні, 2 листопада, оперативники відділу протидії хабарництву ДЗЕ НПУ, за процесуального керівництва прокуратури Київської області, затримали фігуранта під час отримання другої частини хабаря.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Голові райдержадміністрації загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За даними джерел, затримано керівника Радехівської РДА Тараса Калиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *