ОСТАННІ НОВИНИ

100 тисяч замість земельної ділянки. Активісти закликають Садового не піаритись на АТОвцях

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 2 листопада, під стіни Львівської міської ради прийшли активісти, які закликали мера міста Львова Андрія Садового припинити поширювати рекламу, якою він показує, що нібито дбає та забезпечує земельними ділянками учасників АТО. Про це вони повідомили на підсумковому брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Голова ГО «Львівська обласна спілка АТО та сімей загиблих» Богдана Сірків заявила, що мер міста Львова Андрій Садовий замість земельних ділянок виділяє бійцям АТО 100 тисяч гривень. Та зазначила, що матеріальна допомога, якою він буцімто хоче відкупитится від бійців АТО, – це його рішення, щоб не давати землі.

«В 2014 році ми неодноразово зверталися стосовно виділення земельних ділянок, але нам в кінці року була надана відповідь, що Львів дуже компактне місто, землі бійцям АТО надати не можуть, будуть будувати будинки. В 2015-му Андрій Іванович Садовий анонсував будівництво будинків для бійців АТО. Будинок під тиском був зданий у 2018 році. Туди заїхали сім’ї загиблих учасників АТО. Потім ми вийшли та вимагали виділення земельних ділянок. Під міською радою стояли три тижні та виборювали, щоб нам дали землю на Білогорщі. Нам  не зрозуміло, що твориться з цією землею. ЇЇ передали Львівській ОДА і… кінці з кінцями. ОДА мала розробити план, але процес застряг, бо Андрій Іванович припинив фінансування дороги через Левандівку. Тому земля знову заблокована. Згодом на сесії ЛМР по виділенню земельних ділянок прозвучало, що не всі учасники зможуть отримати земельні ділянки, їм надаватимуться 100 тисяч гривень, хоча Законом України передбачено саме виділення земельних ділянок, а не матеріальної допомоги», – розповіла вона.

Активіст «Української спілки учасників АТО» Олег Дудок заявив: «Зараз Андрій Іванович їздить по України, запустив ролик, він піариться тими 100 тисячами гривень. Насправді, тих 100 тисяч – це наше гарантоване право отримати землю. Як така людина може бути президентом? Якщо він будує свою кампанію на тих 100 тисячах? Кажуть, що землі у Львові немає, але насправді її повно у місті».

Натомість журналісти запитали Олега Дудка, чому йому потрібна земельна ділянка саме у Львові, а не в області. На це запитанням він відповів так: « Якщо я та моя сім’я живемо у Львові, сплачуємо тут податки, то чому ми маємо брати землі у Сколівському районі?».

Також Олега Дудка запитали, чи отримав він земельну ділянку та матеріальну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень.

«Одну земельну ділянку я отримав за межею Львова, на вулиці Замарстинівській. Так, я отримав 100 тисяч. А знаєте, скільки земельних ділянок може отримати громадянин України? Ще маю право отримати 4 земельні ділянки», – сказав він.

Зазначимо, що земельні ділянки, які розташовані за межами Львова на вул. Замарстинівській, відносяться до території Львівської міської ради.

Після пікету під Львівською міської радою, прес-служба мерії оприлюднила інформацію, що вже 1839 бійців АТО отримали одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 100 тис. грн. Відповідно до рішення виконкому 26 жовтня, тепер її отримають ще 53 бійців АТО. Ця програма діятиме у Львові до 2020 року, тому ще по 1000 бійців отримають виплати у 2019 і 2020 роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *