ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюховичах заклали капсулу будівництва першої сільської амбулаторії сімейної медицини

Дарина Смеречанська

|

У селі Брюховичі, що у Перемишлянському районі, відбулося закладення першого каменю та пам’ятної капсули на місці будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Амбулаторію збудують у межах виконання Ініціативи Президента України з розвитку і підтримки сільської медицини.  Це перша з 43 нових сільських лікарських амбулаторій, які будуть збудовані найближчим часом на Львівщині.

«Перемишляни – перший район області, що будуватиме таку амбулаторію. Після того, як Президент оголосив про підтримку сільської медицини, ми внесли багато пропозицій щодо реалізації цього проекту. Довгобуду тут не буде, адже Перемишлянська райдержадміністрації дуже активно взялась за будівництво. Нам вдалось залучити 305 млн грн у Львівську область. Всі гроші на такі роботи вже є на казначейських  рахунках. Передбачено на майже 1 млн грн закупити медобладнання. Сподіваюсь, нова амбулаторія допоможе збільшити народжуваність та сприятиме покращенню здоров’я мешканців. Це один із тих кроків, що дозволяє нашій країні рухатись у правильному напрямку», – зазначила директор департаменту охорони здоров`я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Будівництво здійснять за кошти субвенції з державного бюджету згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 6 грудня 2017 р. № 983 “Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості”.

Для будівництва цієї амбулаторії виділено з державного бюджету 5205951 грн, з районного – 520600 грн (10% від загальної суми проекту).

Це перший пул проектів, який затвердили Наказом Мінрегіону, і які реалізовуватимуться за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини. Загалом у 15 регіонах України збудують 310 сучасних нових амбулаторій у сільській місцевості.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *