ОСТАННІ НОВИНИ

Філармонія запрошує на «Музичні діаманти романтизму»

Андрій Котенський

|

Львівська національна філармонія підготувала для своїх слухачів романтичний симфонічний концерт «Музичні діаманти романтизму». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Львів’ян та гостей міста запрошують у мандрівку прекрасними світами, що народилися і втілилися у творчості трьох геніальних романтиків – Семюеля Барбера, Яна Сібеліуса, Роберта Шумана. Різні країни, різні часові віхи, різні долі, але одна всеохоплююча любов до музики.

Увертюра до комедії «The School for Scandal» («Школа скандалу») блискучого американського романтика Семюеля Барбера. Це ранній твір композитора, проте дуже зрілий і масштабний. Молодий Барбер так тонко бавиться змінами темпу і динаміки, так легко переказує мовою музики складний і глибокий сюжет, який втілив у своїй комедії драматург Річард Шерідан.

Другий твір концерту – справжня перлина. Концерт для скрипки з оркестром ре-мінор – єдиний твір, написаний Яном Сібеліусом для цього інструменту. Здивовані? Адже геніальний фінський композитор завше мріяв про кар’єру скрипаля. Та не судилося. Хвороба зруйнувала прекрасну мрію, біль за якою втілився у цьому скарбі світової музики. Твір, який підкорюється лише віртуозним виконавцям. Надскладні пасажі поєднані із неймовірною мелодикою і ніжною печаллю. Один із критиків після прем’єри Концерту, порівняв цю музику із «скандинавськими зимовими пейзажами, на яких художники шляхом витонченої гри білого на білому досягають рідкісного, часом гіпнотичного і потужного впливу».

І на завершення – вражаюча ода нескореності людського Духу, Симфонія №2 до-мажор Роберта Шумана. Сміливий виклик, відчайдушна боротьба і врешті абсолютна перемога – все це передав у своєму колосальному творі один з найвизначніших композиторів епохи!

2 листопада о 19.00 «Музичні Діаманти Романтизму» для вас виконають скрипалька Анна Решняк та Львівський філармонічний оркестр під керівництвом маестро Тараса Криси.

Придбати квитки можна тут: Philharmonia

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *