ОСТАННІ НОВИНИ

Вивчення «Основ християнської етики» у школі можливе лише за письмової згоди батьків усіх учнів класу, - МОН

Вероніка Рой

|

Вивчення основ християнської етики та інших предметів духовно-морального спрямування в закладах загальної середньої освіти можливе лише за умови письмової згоди батьків усіх учнів класу.  Про це йдеться у відповіді Міністра освіти у науки України Лілії Гриневич на депутатський запит низки народних депутатів України, який є у розпорядженні Львівського порталу.

 

У відповіді на запит нардепів йдеться, що відповідно до навчального плану, у 5-6 класах вивчається предмет «Етика» або курси духовно-морального спрямування. Тобто предмет «Основи християнської етики» може вивчатися за рахунок інваріантної складової. У початковій школі, а також у 7-11 класах курси духовно-морального спрямування можуть вивчатися за рахунок варіативної складової.

Також зазначається, що вивчення «Основ християнської етики» та інших предметів духовно-морального спрямування в закладах загальної середньої освіти можливе лише за умови письмової згоди батьків усіх учнів класу та за наявності підготовленого вчителя.

«Підготовка вчителів курсів духовно-морального спрямування відбувається в Українському католицькому університеті, Національному університеті «Острозька академія», в інститутах післядипломної педагогічно освіти», – йдеться у відповіді на депутатський запит.

Нагадаємо, раніше Львівський портал повідомляв, що Львівська облрада пропопувала, щоб християнська етика стала обов’язковою для школярів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *