ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбувся Чемпіонату ЗС України з військового п'ятиборства

Омелян Шевчук

|

На базі Національної академії сухопутних військ, що у Львові, відбувся Чемпіонату ЗС України з військового п’ятиборства. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАСВ.

 

Впродовж чотирьох днів за право вважатись найсильнішими змагались декілька десятків військових спортсменів, котрі представляли всі вищі військові навчальні заклади нашої країни.

В програму змагань увійшли стрільба з автомата Калашникова, подолання сучасної смуги перешкод, плавання з перешкодами, метання гранати на дальність і точність, а також крос на 8 кілометрів.

Перший етап відбувався у Львові, на базі спорткомплексу СКА, де серед курсантів визначали кращих у плаванні на 50 метрів з перешкодами.

Другий етап пройшов у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки й складався із двох залікових вправ – стрільба на час та на швидкість по мішені, що встановлена на відстані 100 метрів. Після цього – подолання спеціальної півкілометрової сучасної смуги перешкод. Наступного дня учасники метали гранати вагою 600 грамів на точність та дальність.

За підсумками змагань, першою стала команда вихованців Університету Повітряних сил з Харкова, друге місце посіла збірна команда львів’ян з Національної академії сухопутних військ, третю сходинку п’єдесталу пошани вибороли військові спортсмени з Військової академії (м. Одеса).

За словами тренера збірної України з Військового п’ятиборства Сергія Грузіна, організація змагань була на високому рівні, а учасники показали хороші результати, незважаючи на несприятливі погодні умови.

Варто зазначити, що за результатами цього чемпіонату кращі спортсмени увійдуть до складу збірної команди ЗС України з військового пентатлону та представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *