ОСТАННІ НОВИНИ

Медикам заборгували 1,5 мільярда гривень зарплат

Олена Карп'юк

|

На погашення заборгованості зі зарплат українським медикам потрібно 1,5 мільярда гривень. Про це пише Укрінформ, передає Львівський портал.

 

«Ми реалістично порахували, що на погашення боргів медикам у регіонах потрібно 1,5 мільярда гривень. Через резерв та через декотрі кошти, що були у резерві Національної служби здоров’я України, ми вже розподіляємо 1,4 мільярда гривень. Це потрібно для того, щоб закрити 90% усіх боргів до кінця року», – розповіла в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

За її словами, вже є розпорядження Кабміну щодо розподілення резервних коштів в області, щоб виплатити борги із зарплат. Втім інші 10% боргу, який залишився, мають «закрити» коштом місцевих бюджетів.

Уляна Супрун зазначила, що ті області, які вклалися у субвенцію, не мають заборгованості із зарплат. Натомість ті області, які «роками не роблять жодної оптимізації», регулярно мають такі фінансові затримки. До них вона віднесла Івано-Франківщину.

Також Супрун зауважила, що наприкінці кожного року є проблема щодо недофінансування  зарплат українським медичним працівникам.

«Це відбувається у тих регіонах, місцева влада яких не займається процесами автономізації лікарняних закладів. Інші області, що пройшли цей процес, не мають цього. У нас є резерв коштів для усіх областей та резерв для областей, що мають найбільше переселенців», – наголосила Супрун.

Воночас очільниця міністерства охорони здоров’я підкреслила, що зарплати тих лікарів, з якими підписали декларації, зросли у декілька разів.

Нагадаємо, декларації з лікарями підписали вже майже 55% мешканців Львівщини.

Детальніше про те, скільки коштів тепер отримуватимуть поліклініки й амбулаторії за своїх пацієнтів, читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *