ОСТАННІ НОВИНИ

Новоствореній фірмі за 60 мільйонів продали завод на Науковій

Наталя Дуляба

|

Фонд держмайна Львівщини 26 жовтня продав на аукціоні майновий комплекс Дослідного заводу «Хвиля», що розташований на вул. Науковій, 7. Про це йдеться на сторінці ProZorro.Продажі у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Новий рекорд малої приватизації. Львівський “Дослідний завод “Хвиля” – найдорожчий об’єкт. Придбали його за 60 мільйонів, а це на 47 мільйонів більше від початкової вартості», – йдеться в повідомленні.

На аукціон виставили майновий комплекс заводу «Хвиля». До нього входять:

  • п’ять різних корпусів загальною площею понад 21 тисячу м кв,
  • водопровідна насосна станція,
  • два об’єкти незавершеного будівництва (бетонно-каркасна і цегляна будівні, які готові на 50% та 52%),
  • споруди та передавальні пристрої (36 одиниць),
  • будівлі і споруди на вул. Міцкевича, 58 в смт Новий Яричів Кам’янка-Бузького району (загальна площа – понад 2 400 м кв),
  • основні засоби (1568 одиниць), в тому числі 7 транспортних засобів.

Приватизації не підлягала земельна ділянка, на якій розташований завод «Хвиля» площею 3,2 га на вул. Науковій, 7, а також ділянка в смт Новий Яричів площею 13,3 га, на якій з-поміж іншого розташовані два 12-квартирні житлові будинки.

Загалом в аукціоні взяли участь сім учасників, стартова ціна об’єкту становила 12 622 100 гривень, після завершення торгів завод «Хвиля» придбало ТзОВ «Західний торгівельний ресурс» за 60 мільйонів гривень.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Західний торгівельний ресурс» створили більше року тому – у вересні 2017 року. Зареєстроване воно у селі Київець Миколаївського району Львівської області.

Єдиною власницею «Західного торгівельного ресурсу» є Діана Шевчук. Жодними іншими фірмами вона не володіє.

Водночас ТзОВ «Західний торгівельний ресурс» пов’язаний із ТзОВ «Західна аграрна компанія», яка розводить свійську птицю, а також із ТзОВ «Віраж», що займається вантажним автомобільним транспортом.

Основний вид діяльності підприємства вказаний як оптова торгівля м’ясом і м’ясними продуктами, а розмір статутного капіталу становить всього лише 1 тисячу гривень.

Зазначимо, Дослідний завод «Хвиля» займався виробництво електророзподільчої та контрольної апаратури. Загалом на його балансі є 50 одиниць нерухомого майна: 23 будівлі та споруди у Львові і 27 будівель в смт Новий Яричів. Фонд держмайна включив це підприємство до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, у березні цього року.

Фото: Фонд держмайна і Вікімапія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *