ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Монументу слави на вулиці Стрийській невідомі розбили «камінь праворадикалів»

Дарина Смеречанська

|

Невідомі особи сьогодні, 28 жовтня, розбили закладений камінь під Монумент звитяги Українським воїнам на вулиці Стрийській. Про це повідомляється на Facebook-сторінці «Національного корпусу Львівщини», передає Львівський портал.

 

Відтак активісти оголосили збір підписів за побудову Меморіалу звитяги Українським воїнам і пригрозили знесенням існуючого Монументу слави на Стрийській:

«Цей факт є чітким свідченням того, що у Львові справжня ситуація із відстоюванням державних інтересів є іншою, ніж прийнято вважати.

Враховуючи сьогоднішній злочин та тривалу бездіяльність міського голови А. Садового і його виконавчих органів у справі увіковічнення українських героїв, Національний Корпус оголошує про початок збору підписів у вигляді місцевої ініціативи щодо побудови Меморіалу звитяги Українським воїнам. А радянський Монумент слави ми знесемо під три чорти».

Як раніше повідомляв «zaxid.net», влітку представники львівських праворадикальних організацій самовільно встановили камінь біля Монумента Слави на вул. Стрийській, який привезли із перехрестя на вул. Кульпарківській.

«Кульпарківський» камінь у свою чергу 14 червня самовільно встановили представники Львівської міської організації Народного руху України. Метою «рухівців» було перешкодити будівництву на перехресті вулиць Кульпарківської та Героїв УПА заправки ОККО.

оді ж представники Народного Руху України анонсували зведення на цьому перехресті пам’ятника героям ОУН-УПА.

29 червня, через два дні після перевезення праворадикалами «кульпарківського» каменя на вул. Стрийську, представники Народного Руху повернули його на первинне місце самовільного встановлення. Через місяць після цих подій праворадикальні організації знайшли інший камінь і самовільно встановили його біля Монументу Слави.

Фото: Нацкорпус

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *