ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині засудили екс-мера Миколаєва та його спільників

Олександр Косик

|

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно Миколаївського міського голови, який, будучи на посаді, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст.368 КК України (пропозиція, обіцянка або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

Крім цього, двоє спільників мера – працівники цього ж органу місцевого самоврядування, обвинувачуються за ч.5 ст.368 КК України та ч.5 ст.27, ч.5 ст.368 КК України.

Встановлено, що вказані особи у період квітня-червня 2013 одержали 1 млн грн та 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди від особи, яка хотіла отримати земельну ділянку на території  міста Миколаєва (для будівництва заводу).

Посадовці обіцяли здійснити підготовку, лобіювання, прийняття та підписання відповідних рішень Миколаївської міської ради, організацію перемоги під час проведення аукціону та купівлю даної земельної ділянки за заниженою вартістю, а також забезпечити прийняття міськрадою рішення про тимчасове зниження з 10% до 5% розміру інвестиційного зобов’язання.

Відтак, вироком Сихівського районного суду м.Львова сьогодні, 26 жовтня,  мера засуджено до 9 років ув’язнення з позбавленням 8 рангу посадової особи місцевого самоврядування та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах місцевого самоврядування на 2 роки, та з конфіскацією належного йому майна.

Одному із співучасників суд призначив покарання у вигляді 8 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю в органах місцевого самоврядування на 2 роки та з конфіскацією майна, а іншому – 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю в органах місцевого самоврядування на 2 роки та з конфіскацією належного йому майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *