ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОР звернеться до МОН через ототожнення Шухевича із колабораціонізмом у підручниках

Соломія Головіна

|

Львівська обласна рада підтримали звернення до Міністерства освіти і науки України щодо підручника з історії, наголосивши на неприпустимості прирівнювання Головного командира УПА Романа Шухевича до колаборантів нацизму. Відповідне рішення депутати прийняли під час сесійного засідання 25 жовтня, передає Львівський портал.

 

Власне мова йде про затверджений Міністерством освіти і науки у 2018 р. шкільний підручник для 10 класу загальної середньої освіти «Історія: Україна і світ (інтегрований курс, рівень стандарту)» авторства М.М. Мудрого та О.Г. Аркуші.

Депутати обурені тим, що участь українців у складі батальйонів «Роланд» і «Нахтігаль», а згодом і дивізії «Галичина» ототожнюються із колабораціонізмом.

«Вимагаємо від Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти: відкликати тираж підручника для 10 класу загальної середньої освіти «Історія: Україна і світ (інтегрований курс, рівень стандарту)» авторства М.М. Мудрого та О.Г. Аркуші, і вилучити у четвертому пункті параграфу 33, на с. 244 уточнююче формулювання: «Прояви колабораціонізму», а назву подати у наступній редакції: «Національні військові формування в німецькій армії» та внести необхідні правки у текст підручника; внести зміни у навчальні програми для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів щодо неприпустимості прирівнювання батальйонів «Роланд» і «Нахтігаль», а згодом і Дивізії «Галичина» до колабораціоністів», – йдеться у зверненні ЛОР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *