ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на незаконному храмі МП з’явилися наліпки «Сталінський патріархат»

Андрій Котенський

|

Львівська єпархія московського патріархату висловлює занепокоєння, що в ніч з 20 на 21 жовтня 2018 року у мікрорайоні Сихів невідомі обклеїли незаконну будову, яку вони називають храмом святого князя Володимира, листівками із зображенням Сталіна і написами «Сталінський патріархат».

 

Як раніше повідомляв Львівський портал, Згідно з листом Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові від 12.09.2017 року № 0006-4027 та листом виконавчого комітету Львівської міської ради від 14.08.2017 року № 4-2403-1903, релігійна громада УПЦ (МП) збудувала об’єкт нерухомого майна без будь-якої дозвільної документації, а земельну ділянку на пр. Червоної Калини, 89 самовільно захопила без жодних прав на землекористування.

Нині наявні усі правові підстави для початку процедури демонтажу самовільно збудованих об’єктів на цій ділянці та приведення території до попереднього стану.

Цікаво, що у лютому 2018 році у будівлі московського патріархату сталася пожежа. Архієпископ МП назвав нічну пожежу на Сихові умисним підпалом.

Львівська єпархія московського патріархату продовжує поширювати інформацію, що лютнева пожежа – наруга над їхньою будівлею, а винуватців підпалу досі не знайдено.

Водночас, за інформацією надзвичайників, займання сталося усередині приміщення через коротке замикання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *