ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні затримали контрабанду старожитностей

Омелян Шевчук

|

На українсько-польському кордоні виявили приховані від контролю речі, які, ймовірно, мають історичну та культурну цінність. Пакунок із страровинними монетами та виробами виявили прикордонники у пункті пропуску «Рава-Русьука». Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівського прикордонного загону.

 

«Сьогодні вранці в пункт пропуску «Рава-Руська» прибув з Польщі рейсовий автобус «Neoplan» української реєстрації. Прикордонники Львівського загону спільно з працівниками митної служби ініціювали поглиблений огляд транспортного засобу. У ході якої в багажному відділені, а саме серед особистих речей пасажирів, правоохоронці знайшли пакунок із цінними речами», – йдеться у повідомленні.

Зокрема у ньому знаходились 113 старовинних монет різних років випуску та вироби з кольорового металу: 9 підсвічників, 5 великих та 1 маленька підкови, годинник, 5 хрестів та два вироби у вигляді комах.

Зі слів водія, нашого співвітчизника 1961 року народження, пакунок йому передав на Варшавському автовокзалі громадянин Польщі.

Виявлені предмети вилучено встановленим порядком працівниками ДФС.  Очікується прибуття експертів, з метою надання оцінки знахідкам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *