ОСТАННІ НОВИНИ

У 2019 році студенти коледжів та училищ складатимуть ЗНО з двох предметів

Вероніка Рой

|

У 2019 році студентам коледжів та учня закладів профтехосвіти доведеться складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО з двох предметів. Про це сьогодні, 24 жовтня, під час брифінгу повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, за її словами, для отримання атестату для студентів коледжу і учнів системи профтехосвіти обов’язково потрібно буде у форматі ЗНО скласти українську мову та літературу і математику або історію України на вибір учня чи студента. Зазначимо, що у 2018 року вказана категорія осіб обов’язково складала державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання лише з української мови.

«Цього року буде вже два предмети. А третій предмет здаватимуть у своєму навчальному закладі. Хочу зазначити, що наказ Міністерства освіти і науки України прописує, що цей предмет є на вибір студента, слухача, учня. Не на вибір коледжу чи училища, як було раніше», – повідомила Лариса Середяк.

Також вона зазначила, що цьогоріч серед 11 запропонованих предметів учні зможуть обрати чотири. Для отримання атестату обов’язковими предметами є українська мова і література, математика або історія України та один предмет на вибір.

Також у 2019 році для вступу до вищого навчального закладу після коледжу на спеціальності «Економіка» та «Публічне управління і адміністрування» вступники змушені будуть здавати ЗНО з української мови і літератури.

Як і минулого року, на замовлення учасників ЗНО завдання сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики та хімії буде перекладено кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською й угорською мовами.

У свою чергу, директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій зазначила, що цього року на Львівщині будуть складати зовнішнє незалежне оцінювання 1295 учнів 11 класу.

«Окрім цього, ми очікуємо випускників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації – це коледжі. А також учнів закладів професійної освіти. Вони теж будуть реєструватися», –  повідомила вона.

Додамо, що у 2019 році ЗНО проходитиме з 20 травня до 12 липня. А реєстрація на нього розпочнеться з 5 лютого та триватиме до 25 березня.

Реєстрація для участі у пробному ЗНО триватиме з 8 до 31 січня 2019 року. Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *