ОСТАННІ НОВИНИ

Із початку року на кір перехворіли майже 7 тисяч мешканців Львівщини

Олена Карп'юк

|

Із початку 2018 року у Львівській області на кір захворіли 6 718 людей. Із таким показником область є однією з лідерів за рівнем захворюваності. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

 

Загалом від початку цього року на кір захворіли 33 937 українців – 13 398 дорослих і 20 539 дітей. Найбільше людей захворіли на кір у Львівській області – 6 718 людей, серед них 2 037 дорослих і 4 681 дитина. Друге місце за рівнем захворюваності посідає Івано-Франківська область (3 298 людей), третє – Закарпатська область (3 251 людина). Найменше на кір протягом року хворіли мешканці Тернопільської області (1 916 людей).

Всього із початку 2018 року від ускладнень кору померли 14 українців: 10 дітей і 4 дорослих.

Станом на зараз захворюваність на кір серед дітей залишається високою. Найбільший приріст захворюваності спостерігається якраз у тих областях, де є найнижчий рівень охоплення плановою вакцинацією, – Івано-Франківська, Закарпатська та Львівська області. Ризик захворіти на кір збільшується й через спільне перебування дітей школах та дитячих садках.

Найбільше на кір хворіють діти віком 5-9 років. Переважно це є ті діти, які не отримали вчасно другу дозу КПК, через що у них не виробився імунітет до хвороби. В межах посиленої імунізації відсоток дітей, які вчасно отримали першу дозу КПК, становить 31,3%, а відсоток тих дітей, які вчасно отримали дві дози, іще менший – 25,5%.

Якщо ваша дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, або ви не пам’ятаєте, коли і які щеплення ви робили дитині, зверніться до медичного закладу, щоб якнайшвидше отримати безоплатне щеплення. Тепер зробити безоплатне щеплення КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років. Довідка для батьків щодо небезпеки кору та інформація щодо вакцинації проти кору – тут.

Зазначимо, кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

Як повідомляв Львівський портал, Львівщина є лідером за кількістю хворих на кір ще з літа. А 1 жовтня в одній зі львівських лікарень від ускладнень кору помер 3-річний хлопчик.

Про те, як вберегтися від кору, читайте у матеріалі: «Страх вакцинації vs спалах кору: як Львів бореться з масовим захворюванням».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *