ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на грандіозний вечір зірок балету

Андрій Котенський

|

У Львівській національній опері відбудеться грандіозний вечір зірок балету під керівництвом та за участі легендарного Володимира Малахова. Кращий танцівник XX століття відсвяткує свій 50-річний ювілей у колі видатних артистів і відданих шанувальників. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

За ініціативою Володимира Малахова, львів’яни вперше побачить роботи відомого японського хореографа Тору Шімазакі. Шімазакі ставив балети на сценах Європи, США і Японії, створював хореографію для мюзиклів, працював з «Cirque du Soleil». В Україну він приїде разом зі своєю трупою і покаже дві сучасні постановки. Перша, «For James» – легкий і грайливий балет на музику Бетховена, абстракція про діалог тіла, часу і звуку. Друга, «In the blink of an eye» на музику Radiohead і Тома Вейтса, покаже, як швидко змінюється світ навколо нас.

Привітати артиста приїдуть зірки Берлінського державного балету, дуже відомі українській публіці Яна Саленко і Діну Тамазлакару. До них приєднаються танцівники з Хорватії – Гілем Гамейро Алвес (Guilherme Gameiro Alves) і Іва Вітіч Гамейро (Iva Vitić Gameiro), так само артисти з Паризької опери Алессіо Карбоне (Alessio Carbone) і Летиція Пужоль (Laetitia Pujol). А також українська прима Олена Фільпьева і прем’єр Микита Сухоруков. Разом вони покажуть номери із знаменитих класичних і сучасних балетів.

На сцену також вийде й сам Володимир Малахов. Разом з японською балериною і хореографом Емі Харіямой вони представлять унікальне бачення мініатюри «Вмираючий лебідь» на музику Сен-Санса.

Як відомо, кар’єра українця Володимира Малахова починалася в Москві. Потім артист виступав у якості запрошеної зірки у відомих театрах Нью-Йорка, Відня, Берліна, Штутгарта. Був керівником балетних труп Берліна і Токіо. Володимир щорічно ставить у Києві спектаклі для майбутніх хореографів.

Придбати квитки можна тут: concert.ua/malahov-lviv

Шоу зірок балету у Львові відбудеться, 26 листопада. Початок о 19.00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *