ОСТАННІ НОВИНИ

П’яний від ліків. Патрульні провели експеримент, щоб показати несправедливість львівської Феміди

Соломія Григор'єва

|

Патрульні, провівши експеримент, спростували причину, на основі якої суддя не притягнув до відповідальності нетверезого кермувальника, якого затримали під час порушення ПДР 9 вересня цього року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Патрульної поліції Львівської області.

9 вересня інспектори управління патрульної поліції Львівської області під час патрулювання на вулиці Пасічній виявили транспортний засіб Nissan, водій якого порушив правила дорожнього руху. Згодом, під час спілкування, у нього виявили ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти перевірку. Чоловік погодився. Результат – 1.6 проміле, що у 8 разів більше за допустиму норму. Патрульні склали всі необхідні адміністративні матеріали та направили їх до суду.

2 жовтня дану справу розглянув районний суд міста Львова та постановив: звільнити від адміністративної відповідальності водія, у зв’язку з відсутністю події адміністративного правопорушення та складу адміністративного правопорушення. Суд посилається на те, що водій лікував захворювання горла та вживав лікарський засіб «Хлорофіліпт», який містить в складі етанол. А тому під час перевірки, прилад зафіксував у видихуваному повітрі випари препарату.

Патрульні з таким твердженням не погодилися та вирішили провести експеримент. Офіцери купили в аптеці препарат «Хлорофіліпт» та перевірили, чи дійсно він впливає на покази приладу Drager. Одразу же після прийому препарату перевірка на стан сп’яніння показала результат – 0.24 проміле. А вже через одну хвилину результат був – 0 проміле.


У згаданому раніше випадку, під час спілкування з інспекторами, водій автомобіля Nissan не вживав жодних препаратів, а навіть якщо вживав, то вони, запевняють копи, не могли показати результат 1.6 проміле.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *