ОСТАННІ НОВИНИ

В Академії сухопутних військ проходить міжнародна конференція, присвячена питанням світової та регіональної безпеки

Олександр Косик

|

«Виклики політики безпеки: історія і сучасність». Таку назву має науковий форум, участь в якому беруть представники з понад 20 українських та польських наукових установ та освітніх закладів. В рамках конференції вони обговорюють актуальні проблеми світової та регіональної безпеки. На порядку денному, зокрема, аналіз передумов актуальних викликів у сфері безпеки сучасного світу, висвітлення можливих шляхів розв’язання найбільш болючих безпекових проблем, в тому числі й у східноєвропейському регіоні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі академії.

 

Організаторами конференції, що бере свій початок із 2015 року, цьогоріч виступили провідні заклади вищої освіти України та Польщі – Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Жешувський університет. Для участі запрошено численний загін науковців, які володіють безцінним сучасним бойовим досвідом збройного протистояння і в змозі поділитись своїм баченням практичної реалізації наукових проблем національної та міжнародної безпеки в умовах гібридної війни. Серед учасників є науковці з Жешувського університету на чолі із професором Анджеєм Бонусяком, Вроцлавської Політехніки, Краківської академії ім. Анджея Фрича Моджевського, Академії ім. Яна Длугоша, що в Ченстохові та Економічного університету, що у м.Вроцлав. Від українських закладів вищої освіти в конференції також беруть участь знані науковці, серед яких Маркіян Мальський, Олександр Павлов, Євген Магда, Ігор Соляр, Олександр Дем’янюк, Богдан Левик та багато інших.

Під час пленарного засідання всіх учасників конференції привітав начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, який закликав науковців до жвавих дискусій та результативного пошуку.

Робота конференції триватиме впродовж двох днів у чотирьох секціях: «Актуальні виклики у міжнародній системі безпеки», «Воєнна безпека держави в умовах гібридних викликів та загроз», «Позамілітарні аспекти безпеки» та «Історичні аспекти безпеки».

Окрім того, під час перебування в Національній академії сухопутних військ учасники заходу матимуть змогу ознайомитись зі специфікою та новітніми методами підготовки майбутніх українських офіцерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *