ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни долучились до всесвітньої акції «Walk for Freedom/Хода за свободу»

Олександр Косик

|

У Львові пройшла акція «Walk for Freedom/Хода за свободу» – мовчазна і мирна хода, яка проводять вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз перебувають у рабстві. Акція приурочена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 230 тисяч українців постраждали торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.

Основна мета акції – роз’яснити громадянам існування проблеми торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в експлуатацію.

Небайдужі львів’яни, що долучились до акцію, пройшли таким маршрутом: вул. Університетська – вул.Словацького – вул.Дорошенка – пл. Ринок – вул. Руська – вул.Винниченка (сквер “На Валах”).

Окрім Львова, у цей десь схожі акції пройдуть у всіх великих містах України і світу.

Додамо, що торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

Існує чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *