ОСТАННІ НОВИНИ

На львівських кладовищах впорядковують могили Січових стрільців

Омелян Шевчук

|

Львів вшановує 100-річчя ЗУНР. У рамках відзначення 100-ліття Листопадового Чину та утворення ЗУНР передбачено впорядкування могил Січових стрільців на кладовищах Львова. Зокрема на реставрацію 703 могил воякам УГА з бюджету виділено 1 млн 300 тис. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

«На 38 полі Янівського цвинтаря поховані вояки Української галицької армії, які загинули в Листопадових боях 1918 року за відновлення української державності. На цьому полі знаходиться 703 хрести похованим воїнам. Тому на замовлення департаменту житлового господарства та інфраструктури КП «Центр Комплекс» виконує ремонтно-реставраційні роботи на дільниці могил Січових стрільців (пам’ятка історії).

На сьогодні конструктив усіх без винятку могил відновлено. Зараз завершуються роботи з відновлення написів на кожній надмогильній споруді, тоді буде малювання хрестів фарбою і нанесення певної рідини, яка буде захищати хрести від шкідливої дії природного середовища. До святкування 100-річчя ЗУНР все має бути зроблено», — повідомив начальник управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець.

Поряд з підрядною організацією до реставраційних робіт були залучені студенти Львівського коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша. Студенти коледжу займалися саме найкропіткішою роботою — відновлення написів на хрестах. Кошторисна вартість робіт на 38 полі складає 770 тис. грн.

Як відомо, реставраційні роботи на Янівському цвинтарі розпочали в літку минулого року.

За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури, також до 100-річчя ЗУНР будуть впорядковані могили Січових стрільців на Голосківському і на Замарстинівському цвинтарях та могила на Знесінні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *