ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують долучатися до озеленення міста

Омелян Шевчук

|

У Львові невдовзі стартує осіння висадка дерев та кущів. На території парків та районів міста висаджуватимуть штамбові дерева. Відділ екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради просить львів’ян не бути байдужими та допомогти у створенні нових зелених зон. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

«Зараз наблизився час осінньої висадки дерев, і місто як і кожного року має амбітні цілі щодо кількості висаджених дерев. Нагадаємо, минулого року нам вдалося спільно з небайдужими мешканцями, підприємцями висадити більше, аніж 6 тис. дерев. Цього року маємо собі за мету збільшити цю кількість висаджених дерев, тобто говоримо про цифри до 10 тис. дерев. І маємо надію, що така ціль буде виконана… Просимо звертатися всіх небайдужих мешканців і всіх підприємців, які мають бажання допомогти у висадці дерев, у наш відділ екології» , — розповів директор департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник.

Також повідомляється, що на сьогодні виділено в основному на закупівлю дерев та кущів, окремо по районних адміністраціях виділені кошти, близько по 200 тис. грн на висадку, і окремо спонсорські допомоги.

«На сайті міської ради є визначена електронна карта, яка визначає приблизні місця висадки дерев, і ті дерева, які потрібні саме на цій території. Вона постійно буде наповнюватися, кожен небайдужий може заглянути на карту, якщо є бажання висадити дерево, може сам це дерево придбати, або звернутися у відділ екології, який також допоможе і скерує їх у правильному напрямку. Наразі на департамент містобудування ми виділили більше 1 млн гривень, по всіх адміністраціях виділено по 200 тис грн, окрім Шевченківської РА, де виділили близько 400 тис. грн», – повідомив він.

В основному висаджуватимуть клени, липи і більш такі екзотичні дерева.

Зауважмо, для того, щоб висадити дерево, треба знати місце, де нема підземних комунікацій, де нема червоних ліній і тд. У цьому році ухвалою Львівської міської ради для закупівлі саджанців з метою висадження на території парків виділено кошти у сумі 930 тис грн.

«Наше підприємство висаджуватиме дерева на території парків. Схожа акція проходить вже не вперше, це вже десь 5 рік поспіль місто закупляє дерева і ми їх висаджуємо. Варто зауважити, що всередньому до 50 дерев купляють мешканці. Орієнтовна ціна дерева від 2 тис. до 5 тис. грн, в залежності від сорту дерева. Місто закупляє саджанці через тендерні процедури, зокрема, через ProZorro. Минулого року це була компанія з Луцька, цього року з Івано-Франківська. Перемагає той, хто подає кращу цінову пропозицію», — розповів головний інженер ЛКП «Зелений Львів» Володимир Чишинський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *