ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні поліція штрафує за перевищення швидкості руху

Андрій Котенський

|

Патрульна поліція від сьогодні починає притягувати до відповідальності водіїв за перевищення швидкості руху. Про це Львівському порталу повідомили у Департаменті комунікації МВС України.

 

За даними відомства, в Україні з 16 жовтня 2018 року в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські будуть притягувати до відповідальності водіїв за перевищення встановлених обмежень швидкості руху.

Патрульні використовують засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Протягом тижня патрульна поліція використовувала TruCam у пілотному режимі з метою профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

За перевищення швидкості більш як на 20 км/год – штраф – 255 грн. За перевищення більш як на 50 км/год – штраф – 510 грн.

Патрульна поліція використовує TruCam лише із розміщенням дорожніх знаків, що повідомляють про фото- відеофіксацію порушень, на ділянках автодоріг міжнародного значення та в містах із підвищеним рівнем аварійності унаслідок перевищення швидкості.

У місцях фіксації порушень швидкісного режиму перебувають службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *