ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко проінспектував будівництво гуртожитків для львівських військових

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 16 жовтня, Президент України Петро Порошенко перевірив хід будівництва сучасного військового містечка у селі Старичі Яворівського району. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

Будівництво масштабного військового містечка у селі Старичі розпочали наприкінці весни. Дотепер тут встигли звести чотири двоповерхові гуртожитки, ще два планують завершити у грудні.

У Міноборони кажуть, що таке будівництво покладе край старим радянським казармам. Жити у нових гуртожитках будуть військовослужбовці, що служать за контрактом. І перші солдати поселяться у них уже в листопаді.

«Мабуть, кожного, хто був сьогодні у Старичах, вразило побачене. Там (у гуртожитках, – ред.) вже є меблі, холодильники, кухонне обладнання, ліжка, санвузли… Є всі необхідні умови для життя. Казармами ці гуртожитки ніяк язик не повернеться назвати. Тепер контрактники матимуть можливість комфортно проживати під час служби», – розповів Петро Порошенко.

Середня вартість будівництва одного такого гуртожитка становить орієнтовно 15 млн грн. До кінця року у Старичах планують звести шість таких будинків, наступного року – ще два. Відтак загалом у вісьмох гуртожитках проживатиме більше тисячі солдат-контрактників.

Як наголосив Петро Порошенко, із 2019 року на Львівщині та в інших областях країни візьмуться за будинки для сержантського складу ЗСУ.

«Це будуть 4-поверхові будинки з квартирами-студіями, санвузлами і відповідними умовами для сержантського складу. Це також буде потужною мотивацією для військовослужбовців залишатися в армії. Наголошу, що всі гуртожитки чи квартири-студії будуть службовим житлом на території частини, вони не підлягатимуть приватизації. І будь-який військовослужбовець, який приїжджає до складу бригади, зможе перебувати у комфортних житлових умовах», – додав Порошенко.

Військове містечко «Старичі» складатиметься з:

  • 8 двоповерхових гуртожитків (кожен розрахований на 125 осіб);
  • 2 чотириповерхових гуртожитків для сержантського складу (на 53 кімнати);
  • багатоповерхового житлового будинку (на 64 квартири);
  • 2 чотириповерхових гуртожитків (кожен розрахований на 254 людини);
  • чотириповерхової казарми (на 800 ліжкомісць);
  • 3 одноповерхових казарм (на 300 ліжкомісць кожна).

Як повідомляв Львівський портал, практично у всіх областях України зараз також активно будують 184 гуртожитки для 23 тисяч солдат контрактної служби. Більш детально про війсьткове містечко у Старичах читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *