ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні жінка вперше отримала звання генерала

Олена Карп'юк

|

Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння звання генерал-майора начальнику Військово-медичного управління СБУ Людмилі Шугалей. Відтак вона стала першою в Україні жінкою-генералом. Про це Львівському порталу повідомили в адміністрації Президента України.

 

Петро Порошенко сьогодні, 14 жовтня, привітав українців із Днем захисника і наголосив, що воно є святом не лише чоловіків, але й для жінок, які боронять Батьківщину.

«Вже більше не будуть вітати (зі святом – ред.) лише тому, що він хлопчик. Треба бути захисником. І 55 тисяч жінок, які служать і воюють в лавах Збройних Сил, є яскравим тому підтвердженням», – зауважив Петро Порошенко.

Він також зазначив, що підписав закон щодо забезпечення рівних прав і можливостей під час проходження військової служби.

«Ми скасовуємо необґрунтовані обмеження щодо служби жінок у військовому запасі та проходження ними військових зборів. Закріплюємо принцип, за яким жінки отримують рівний із чоловіками доступ до посад і військових звань. Впевнений, що і однаковий обсяг відповідальності під час виконання обов’язків військової служби сьогодні також забезпечено законом», – підкреслив Президент.

Фото: Facebook Геннадія Зубка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *