ОСТАННІ НОВИНИ

В Яворові відкрили меморіал пам’яті воїнам 24-ї бригади імені Короля Данила

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 13 жовтня, напередодні Дня захисника України, в Яворові відкрили меморіал пам’яті воїнам 24 ОМБР імені Короля Данила. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Захід розпочали із Гімну України у виконанні військового оркестру 24-ої Окремої механізованої бригади імені Короля Данила. Також присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв та поклали квіти до меморіалу.

«В березні буде 5 років, як бригада рушила на схід. Ворога ми зупинили, але ми досі тримаємо оборону, дякуючи тим хлопцям, які не пошкодували для нашого миру найціннішого – життя. Наш обов’язок пам’ятати про них, берегти про них достойну пам’ять, адже ці Герої зажди залишатимуться у наших серцях»,  – наголосив Генерал-лейтенант Збройних Сил України, командувач військ оперативного командування «Захід» Олександр Павлюк.

Зазначимо, 24-та Окрема механізована бригада імені короля Данила (24 ОМБр, в/ч А0998) – формування механізованих військ Збройних сил України чисельністю у бригаду. Перебуває у складі оперативного командування «Захід». Бригада веде свою історію від 24-ї мотострілецької дивізії СРСР, з дивізії була переформована у 2003 році.

Під час війни на сході України у 2014 році на базі 24 ОМБР утворені кілька «важких» батальйонних тактичних груп. Згодом бригада відправилася у зону АТО. Перших втрат бригада зазнала 19 червня 2014 року під час боїв в боях у районі Слов’янська: там загинули сім військовослужбовців, серед яких був командир батальйону Ігор Ляшенко.

Фото: Львівська ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *