ОСТАННІ НОВИНИ

Філарет розповів, якою мовою вестимуть богослужіння після об’єднання церков

Олена Карп'юк

|

Після створення в Україні єдиної помісної православної церкви мова богослужінь буде здебільшого українською. Втім Патріарх Філарет зауважив, що в окремих випадках священнослужителі можуть використовувати й інші мови. Про це пише 5 канал, передає Львівський портал.

 

«Богослужбова мова принципово повинна бути українська. І проповідь українська. Але ми будемо допускати й церковнослов’янську мову, і проповідь російською мовою. Тобто не буде такого, знаєте, утиску стосовно богослужбової мови», – наголосив Філарет.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського Патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній Церкві в Україні. Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та митрополита УАПЦ Макарія. Крім того, було визнано незаконним перехід Київської митрополії у другій половині ХVІІ століття під юрисдикцію Московського патріархату.

Одразу після проголошення цього рішення Філарет заявив про наміри провести вже найближчим часом об’єднавчий собор українських церков. Водночас у РПЦ пригрозили розірвати євхаристійне спілкування з Константинополем у відповідь на такі кроки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *