ОСТАННІ НОВИНИ

Кіна не буде? У мерії прокоментували закриття кінотеатру «Коперник»

Наталя Дуляба

|

Із 10 жовтня кінопалац «Коперник», який є одним із найдавніших кінотеатрів Львова, припинив свою діяльність. Із фасаду прибрали афіші, а на офіційному сайті вже немає розкладу сеансів. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів директор кінотеатру Дмитро Можаровський, «Коперник» закрився через те, що міська рада Львова хоче у 60 разів підняти вартість оренди приміщення.

З цього приводу Львівський портал звернувся за коментарем в управління комунальної власності Львівської міськради. Його очільниця Інна Свистун запевнила, що мерія не виселяла кінотеатр із приміщення на вул. Коперника, 9. Натомість вона підтвердила, що місто справді хоче підняти вартість оренди, яку не змінювали ще з 2001 року. За її словами, за приміщення загальною площею понад 700 кв м керівництво кінотеатру сплачує до бюджету лише близько 5200 грн.

«Управління комунальної власності протестує проти орендної плати, яку сьогодні сплачує кінотеатр «Коперник». Договір оренди був укладений ще у 2001 році терміном на 20 років. Нещодавно ми почали розвивати судову практику щодо внесення змін у такі старі договори оренди. Зрозуміло, що сьогодні ми маємо абсолютно іншу економічну ситуацію, і 7,30 грн за метр – це не та плата, яку мав би отримувати бюджет від здачі в оренду майна в центрі міста», – пояснила Інна Свистун.

Водночас навіть приблизної вартості оренди, яку хоче встановити тепер міська рада кінотеатру «Коперник», Інна Свистун не назвала. Вона зазначила, що конкретну суму вдасться встановити після експертної оцінки приміщення.

«Ми подали позовну заяву до суду з проханням внести зміни в договір оренди стосовно ціни. Наголошу, що в цій заяві немає жодного слова про виселення цього підприємства, розірвання договору оренди чи зупинення його діяльності. Це є просто спроба внести зміни для того, щоб орендар платив адекватну плату на це приміщення.

Першу інстанцію ми програли, зараз подали апеляцію. Хоча по аналогічних справах у нас є вже два виграні рішення, де внесли зміни у такі договори. До прикладу, орендар приміщення на вулиці Зеленій біля колишнього кінотеатру «Зірка» у 2015 році платив близько 13-15 грн за кв м. А сьогодні орендна плата за це приміщення становить орієнтовно 90 грн за кв м», – додала Інна Свистун.

Нагадаємо, кінотеатр «Коперник» відкрили у Львові на вул. Коперника, 9 у 1912 році. Тоді він працював під назвою «Санс-Рівал». Сам кінотеатр не припиняв роботу ні під час німецької окупації, ні за радянських часів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *