ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада запровадила «годину запитань» до Садового

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 11 жовтня, під час сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до регламенту, які передбачають запровадження «години запитань» до міського голови Львова Андрія Садового. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

«Годину запитань» до міського голови вирішили проводити щоквартально під час пленарного засідання перед затвердженням порядку денного.

«Під час проведення години запитань Львівський міський голова особисто відповідає на питання депутатів міської ради щодо своєї роботи та роботи виконавчого комітету міської ради. Депутати можуть заздалегідь письмово скеровувати міському голові свої запитання не пізніше, ніж за тиждень до дня проведення відповідної години запитань. На початку години запитань Львівський міський голова виділяє не більше 20 хвилин для відповіді на всі отримані письмові запитання депутатів міської ради», – йдеться в ухвалі.

Водночас незалежно від встановлених часових обмежень кожна депутатська фракція у Львівській міській раді має право на два усних запитання до мера. Після відповідей на запитання від фракцій міський голова має відповідати і на питання депутатів у порядку черговості запису.

Також встановлено обмеження для самих депутатів: встигнути задати свої питання вони мають протягом двох хвилин.

Якщо ж міський голова не може бути присутнім під час «години запитань», він зобов’язаний письмово повідомити про це міську раду. І тоді запланована «година запитань» переноситься на наступне пленарне засідання.

Своєю чергою Андрій Садовий висловився схвально щодо такого нововведення і зауважив, що він «відкритий до спілкування».

Зазначимо, що депутати міськради неодноразово скаржились на відсутність мера під час пленарних засідань. Зокрема, вони наголошували, що не мають кому зачитувати свої запити і звернення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *