ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року житлові будинки у Львові спишуть із балансу ЛКП

Наталя Дуляба

|

До 1 січня 2019 року з балансу ЛКП мають списати приватизований житловий фонд. Після цього мешканці мають визначитися з формою правління. Якщо вони цього не зроблять, то нових управителів визначатимуть на конкурсі. Відповідну ухвалу прийняли сьогодні, 11 жовтня, під час сесії Львівської міської ради. «За» проголосували 42 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як пояснила під час обговорення директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Львова Ірина Маруняк, згідно з законодавством, будинок є спільною власністю мешканців, а це унеможливлює його перебування у власносності держави ти територіальної громади. Відтак до 1 січня у Львові мають списати житлові будинки з балансу комунальних підприємств.

Після того, як будинки спишуть із балансу, мешканці мають провести збори та визначитися із подальшою формою управління. Це може бути ОСББ, передача на обслуговування управлінській компанії, самообслуговування або ж надалі співпрацювати з ЖЕКом.

Якщо цього львів’яни не зроблять, то нового управителя багатоквартирного житлового будинку визначать через конкурс, який проводитимуть після 1 березня 2019 року. До цього часу всі будинки залишатимуться на балансі комунальних підприємств, які раніше були виконавцями житлово-комунальних послуг.

Зазначимо, сьогодні у комунальній власності перебувають 7644 будинки. У місті вже створили 1278 ОСББ, ще 45 будинків обслуговують управляючі компанії, 266 будинків прийняли рішення про самообслуговування

Додамо також, що для зручності мешканців перелік всіх діючих управлінських компаній опублікують на сайті Львівської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *