ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Львівщині проходить осінній призов?

Соломія Григор'єва

|

1 жовтня в Україні стартував осінній призов до лав Збройних Сил України та інших військових формувань держави. В рамках цього призову на військову службу призвуть 810 мешканців Львівщини, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Загалом процедура відбору на строкову службу нескладна. Призовник, отримавши повістку, приходить до районного комісаріату з усіма необхідними документами. Там він проходять медичний огляд. Якщо у когось є скарги, то його направляють на дообстеження. У разі задовільного стану здоров’я, призовника відправляють до обласного збірного пункту Львівського обласного військового комісаріату. Тут майбутній військовий проходить додатковий медичний огляд, щоб остаточно переконатись, що він придатний до служби в армії. Потім у формі співбесіди відбувається розподіл по військових частинах. Далі призовнику виписують військовий квиток і з цього моменту починається його служба в армії.

Зазначимо, що призовники мають приходити до військкоматів впродовж перших 10 днів з початку призову, тобто до 10 жовтня включно. Одним з тих, хто сам прийшов до військового комісаріату, є 20-річний Микола Пигитяк, уродженець села Довгомостиська Мостиського району.

«Мені раніше приходила повістка, що я зобов’язаний відслужити. У понеділок (8 жовтня – ред.) прийшов у районний віськкомат, сказав, що хочу служити. Потім пройшов медогляд там і зараз приїхав сюди. Хотів би служити в Старичах (184-тий Навчальний центр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного – ред.)», – розповів призовник.

Медогляд в обласному збірному пункті проходить швидко, адже він повторний і всіх непридатних чи з якимись скаргами призовників було відсіяно ще на районному рівні.

«Щодня ми оглядаємо мінімум 30 призовників. Але так як це вже другий їх медогляд, то ми вже оглядаємо переважно здорових хлопців або з такими захворюваннями, з якими їм дозволено служити. Саме через це огляд проходить дуже швидко, кілька хвилин», – сказала лікарка-офтальмологиня Надія Павлишин.

У стінах збірного пункту кореспондент Львівського порталу зустрів 23-річний Володимир Долиняк з села Дубина Бродівського району, який вже пройшов медичний огляд у всіх лікарів та очікує на співбесіду.

«Я не можу сказати, що хотів йти на строкову службу, але розумію, що цю сходинку має пройти кожен мужчина. Я вже пройшов огляд лікарів, сказали, що я здоровий, придатний до служби. Мені не принципово, де служити. Де відпралять, туди й поїду», – поділився Володимир.

Як зазначив військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко, за перший тиждень прийому на Львівщині вже відібрали 185 призовників. З також позитивною динамікою до кінця грудня мають відправити на службу всіх 810 строковиків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *