ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Матері Божої у Львові встановлять постамент з написом шрифтом Брайля

Вероніка Рой

|

У Львові відбувається ремонт на проспекті Свободи: наразі відбувається облаштування площі Марійської. Завершити усі ремонтні роботи планують до кінця року. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, в межах цього проекту встановлять тактильну плитку для незрячих штрифтом Брайля.

«Тактильна плитка позначатиме напрямки руху та небезпеку перед виходами з пішохідної зони на дорогу чи велодоріжку. Така плитка потрібна, бо у Львові незрячих людей є немало і це для них є можливість руками побачити те, що ми бачимо очима.  Біля пам’ятника Шевченку стоїть мініатюра, а тут буде таблиця. Передбачається, що вона буде рельєфною і її можна буде відчути на дотик, але вона трішки іншою. Вона буде в горизонтальній площині, але матиме рельєфне нанесення», – пояснив він.

Окрім встановлення тактильної плитки проектом передбачається: влаштування пішохідної частини в граніті, влаштування велодоріжки, освітлення навколо квітника.

За словами Андрія Зозулі, на площі Марійській вже виконано 60-70% робіт.

«Основні площі є замощеними, зараз проводиться заміна старої бетонної плитки на гранітну, крім цього облаштовується освітлення навколоквітника, а також облаштовано шматок велодоріжки, якої тут не було. Залишаються роботи з хідниками, висадка дерев та облаштування інформаційної таблички шрифтом Брайля», – додав він.

Завершити усі ремонтні роботи планують до кінця цього року.

За словами начальниці відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олесксандри Сладкової, багато дерев на проспекті Свободи перебувають у поганому стані та потребують заміни.

«Проспекту Совободи виповнюється трошки  більше 100 років, і відповідно більшість дерев перебувають в достатньо поганому стані, вони потребують заміни. Відповідно ми замінюємо їх на тюльпанове дерево. Так само тут ми досадимо ще 10 бузків», – зазначила вона.

Додамо, що 19 липня було укладено угоду з переможцем тендеру на проведення ремонтних робіт на проспекті Свободи з ТзОВ «Трансбудторг». Після отримання усіх дозвільних документів підрядних розпочав ремонтні роботи. Вартість робіт становить 8,2 млн грн.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *