ОСТАННІ НОВИНИ

Масове отруєння у дитсадку на Хмельниччині: госпіталізовано 36 хворих

Дарина Смеречанська

|

На Хмельниччині за фактом масового отруєння дошкільнят відкрито кримінальне провадження: у дитсадку в м. Нетішин отруїлося 36 людей. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

 

Діти віком від трьох до шести років з симптомами отруєння почали поступати до лікарень міста ще з вечора 3 жовтня. Станом на 6 жовтня в медичних закладах Нетішина перебуває 22 вихованці дитсадка та троє дорослих — 33-річна няня, 45-річна вихователька та її 20-річний син.

Станом на 7 жовтня до лікарні з гострим кишковим отруєнням додатково госпіталізовано ще 12 осіб. Наразі на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні перебуває 36 хворих (29 дітей та 7 дорослих).

Провадження відкрите за ч. 1 статті 325 Кримінального кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням». Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі слідчі призначили низку експертиз з метою встановлення причин отруєння.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *