ОСТАННІ НОВИНИ

Переможці конкурсу «Учитель року» навчатимуть педагогів

Олександр Косик

|

Міністерство освіти і науки України долучить переможців конкурсу «Учитель року» до навчання педагогів. Про це йдеться на сайті МОН, передає Львівський портал.

 

Успіх реформи Нова українська школа безпосередньо залежить від учителів, і Міністерство освіти і науки готове підтримати переможців конкурсу “Учитель року”, які хочуть ділитись власним досвідом та поширювати сучасні педагогічні практики.

“Зустріч з педагогами-практиками традиційно є можливістю почути про реалізацію освітньої реформи зсередини. Ваша об’єктивна оцінка новітніх методик та сучасного освітнього середовища допомагає нам вдосконалювати систему освіти і підвищувати її якість. Коли я бачу учителів, як ви, у мене відроджується надія, що ми зробимо реформу швидше, ефективніше. Ми зацікавлені в таких активних, світлих і професійних учителях, як ви” , – наголосила Лілія Гриневич.

Під час зустрічі учасники обговорили питання підвищення якості вивчення як української, так й іноземних мов, з’ясували комунікативні методики, які допоможуть першачкам НУШ швидше адаптуватися до навчання. Серед інших тем – підготовка молодих учителів у вишах, підвищення інтересу школярів до фізичної культури, збереження здоров’я дітей.

Зокрема, Дмитро Лазебний-Чоловський  – переможець у номінації “Фізична культура” – розповів, що вчителям його предмету не вистачає матеріалів для розвитку своїх навичок.

“Вчителі фізкультури “старої закалки” часто надто тиснуть на дітей, не дають їм нормально розвиватися. Думаю, багатьом педагогам бракує усвідомлення, що ми не готуємо спортсменів та олімпійських чемпіонів, а є провідниками дітей у світ здорового життя, принаймні так це сприймаю я. Можливо, виправити ситуацію могли б такі дистанційні курси, як для вчителів початкової школи, що робили цьогоріч. Я його пройшов, пройшов курс з інклюзивної освіти, там багато корисного, але специфічної інформації для вчителів фізкультури мало. Для мене це не така велика проблема – я працюю в Києві, тут багато великих шкіл та вчителів, ми можемо ділитися досвідом, а от для вчителів з маленьких міст та шкіл це важко”, – повідомив педагог.

Лілія Гриневич відповіла, що саме вчителі-переможці та лауреати конкурсу “Учитель року” могли б стати тими, через кого поширюватиметься така інформація. Вона доручила профільному Інституту залучати їх до підготовки матеріалів для підвищення кваліфікації вчителів.

Міністр також вручила вчителям почесні грамоти Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України. До пакету нагород увійшли також ювілейні монети “Серце віддаю дітям”, які Національний банк України випустив до 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *