ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею митники затримали контрабанду iPhone Xs

Юлія Шпак

|

Вчора, 3 жовтня, працівники Львівської митниці вилучили у мешканця Львівщини флагманські смартфони Iphone Xs та Iphone Xs Max. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

 

Зазначається, що громадянин намагався ввезти їх в Україну з приховуванням від митного контролю. Частину смартфонів працівники митниці знайшли у кабіні водія, а решту у вантажному відсіку.

«34-річний водій мікроавтобуса Mercedes-Benz Vito, мешканець Львівщини, повертався з Республіки Польщі в Україну через пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» смугою руху «зелений коридор». Під час митного оформлення у працівників митниці виникла підозра про можливе приховування товарів. Автомобіль скерували у спеціально відведене місце для проведення митного огляду. Там в кабіні водія знайшли 18 смартфонів iPhone Xs і iPhone Xs Max та 23 шт навушників AirPods до них.

Ще 49 були сховані у конструктивних порожнинах вантажного відсіку автомобіля. Цікаво, що ключа від нього у водія не було. З його слів він його загубив. Тож тільки через деякий час вдалось відкрити та оглянути вантажний відсік, де власне і було приховано решту смартфонів.», – розповідають у ДФС.

За цим фактом, за ст. 483 Митного кодексу України складено протокол про порушення митних правил. Товар та автомобіль вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Як відомо, смартфони iPhone Xs та iPhone Xs Max, спроектовані та розроблені компанією Apple Inc., представлені 12 вересня 2018 року разом з iPhone Xr в Каліфорнії. Продаж флагманів iPhone Xs і iPhone Xs Max в Україні розпочнеться у першій половині жовтня.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *